Firma bliska Andreju Vučiću dobila ugovor na 15 miliona

Politika 22. dec. 202013:37 > 14:1618 komentara
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Privatna arhiva

Firma Invictus Media d.o.o koja se dovodila u vezu sa bratom predsednika Srbije Andrejem Vučićem, potpisala je ugovor sa JKP Gradska čistoća o sprovođenju promoedukativne kampanje o reciklažnoj delatnosti - u vrednosti od 15 miliona dinara. Ovo je samo nastavak saradnje, jer je ista firma za istu delatnost prošle godine dobila 10 miliona dinara.

Kako pokazuje Odluka o dodeli ugovora, „usluga sprovođenja promoedukativne kampanje o reciklažnoj delatnosti prema idejnom rešenju vizuelnog identitea reciklažne delatnosti dodeljuje se ponuđaču Invictus media d.o.o Beograd“. Nabavka je predviđena Planom javnih nabavki za 2020. godinu, a njena vrednost iznosi 15 miliona dinara.

Foto: Privatna arhiva

Interesantno je da je ista firma za „idejno rešenje i promotivno unapređenje reciklažnih aktivnosti u Beogradu, prošle godine u junu mesecu dobila 10 miliona dinara.

Foto: Privatna arhiva

 

Veza sa Andrejom Vučićem 

Ista firma zadužena je i za održavanje veb sajta Skupštine grada Beograda, a reč je zapravo o kompaniji koja je svojevremeno u okviru istraživanja BIRN-a dovedena u vezu sa Andrejem Vučićem, bratom predsednika Srbije.

Sve je krenulo od fotografije do koje je došao BIRN, a na kojoj je zabeležen susret brata srpskog predsednika i kontroverznog kosovskog biznismena Zvonka Veselinovića u prostorijama marketinške agencije tokom predizborne kampanje 2014. godine.

Foto: Birn

Kako je BIRN pisao, Andrej Vučić i Zvonko Veselinović sarađivali su tokom predizborne kampanje Srpske napredne stranke 2014. godine, što može da se zaključi sa fotografije koju BIRN objavljuje, a koja je nastala u reklamnoj agenciji koju je SNS angažovala tokom kampanje za izbore u martu te godine.

Reč je upravo o marketinškoj agenciji Invictus media d.o.o sa kojom je SNS sarađivala tokom predizborne kampanje.

Prikrivena saradnja 

Kako je BIRN otkrio, ta saradnja bila je u suprotnosti sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti, što se može videti u nalazima objavljenim na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Tu se, između ostalog, navodi da SNS u svom izveštaju o prihodima i troškovima izborne kampanje dostavljenom Agenciji nije prijavila da je toj reklamnoj agenciji plaćeno 7.344.725,00 dinara, što je potvrđeno pisanim odgovorom Invictus Media Agenciji.

Redakcija portala Nova.rs poslala je JKP Gradska čistoća zahtev da obrazlože šta ova saradnja tačno podrazumeva, ali do objavljivanja ovog teksta odgovore nismo dobili.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar