Foto:EPA/SASA STANKOVIĆ

Goran Davidović Firer, lider zabranjene organizacije Nacionalni stroj, koji se trenutno nalazi u Trstu, objavio je na Tviteru da je njegova supruga pozitivna na koronavirus, kao i da se sumnja da je i on zaražen, pa mora da ostane u karantinu najmanje 14 dana.

Davidović je na svom tviter nalogu napisao:

Foto:Screenshot/Twitter

„Žena mi je pozitivna na koronavirus, sad su nam javili. Mnoge njene kolege su se zarazile dok su pomagale obolelim pacijentima na početku epidemije u Trstu. Bolesna je, ali ima blage simptome. Verovatno smo svi u kući zaraženi, nemamo simptome. Bićemo u karantinu 14 dana najmanje“, napisao je on.

Ovaj tvit bio je dovoljan, da su neki počeli odmah da ga ismevaju, zbog toga, ali neki su se setili i onoga što je Davidović ranije govorio o koronavirusu, pa su stigli i da uporede šta je on pisao o koroni 20. februara ove godine kad su se u Italiji pojavili prvi zaraženi i nešto više od mesec dana kasnije, kada Italija proživljava pravu tragediju zbog najveće smrtnosti obolelih od ovog opakog virusa.

Foto:Screenshot/Twitter

Davidović je tad napisao:

“ Ponavljam, ovo sa korona virusom u Italiji je idiotizam i ujdurma. Samo su deci upropastili ekskurzije bezveze i urušavaju turizam Italijanima. Umesto da zatvore luke i granice za ilegalne migrante, bave se glupostima. A mediji u Srbiji su baš preterali“, napisao je on 20. februara u večernjim časovima.

Interesantno je i to da tog tvita na Davidovićevom profilu više nema, pa se pretpostavlja da ga je on verovatno uklonio, kada je video kako ovaj smrtonosni virus odnosi živote na severu Italije, gde se nalazi i Trst u kome on trenutno živi, kao i da je sve daleko od toga da je ova opaka bolest koja napada ljude i koja je do sad odnela 5.476 života idiotizam i ujudrma, a još manje glupost.