Foto;N1

Bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac muku muči sa lažnim nalozima na društvenim mrežama, sa kojih se pod njegovom fotografijom uzurpiraju žene širom sveta, pa nečesto postaju žrtve pljački i ucena.

Sad već očajni Šutanovac, kome je zbog prijava na društvenim mrežama do sada pet puta gašen Fejsbuk nalog, a trenutno je ostao i bez Instagrama, požalio se na jedinoj mreži koja mu je ostala – Tviteru.

Međutim i na ovoj mreži su počeli problemi.

„Da li je ovo realno, zbog kretena su mi ugasili facebook i instagram a sad idu dalje! Može li neko da pomogne?“, zavapio je Šutanovac i podelio tvit u kojem jedna žena kaže da ga je prijavila zbog uznemiravanja sa tri odvojena naloga sa istom fotografijom. Fotografijom Dragana Šutanovca.

U razgovoru za Nova.rs, bivši lider demokrata kaže:
„Ovo je katastrofa. Do sada su mi pet puta suspendovali Fejsbuk i Instagram, tako što me obaveste da sam fejk i da ja nisam ja. Neko je pokupio moje fotografije sa Fejsa i sad sa tim fotografijama pravi lažne naloge, sa kojih uznemirava ljude, mahom žene. Tako su u Nigeriji uhapsili jednog crnca koji se predstavljao kao ja“, kaže Šutanovac.

Kaže da najčešće uzimaju njegove fotografije u uniformi iz perioda dok je bio ministar odbrane.
„Onda se predstave kao vojna lica, udovci i kontaktiraju žene. Tako se razviju maltene ljubavne priče, pa te žene šalju lascivne fotografije i onda ih ucenjuju da će ih objaviti ako im ne plate. Takođe, bilo je slučajeva da su im tako izvlačili novac, jer su lagali žene da im treba pozajmica, pa su im one uplaćivale na račun“, navodi dalje Šutanovac.

Foto:Screenshot/Instagram

Takvih profila, kako sam kaže, ima više od 50. Pravi zaplet zapravo nastaje kada te žene počnu da prijavljuju lažne naloge, pa se pravom Šutanovcu gase svi profili na društvenim mrežama.
„U ovom slučaju vi šaljete mailove nadležnima, ali na njih niko ne odgovara ili mi prosto kažu da sam fejk, da ja nisam ja. Niko mi ne veruje i kako ja sad da dokažem da sam ja stvaran čovek. Mnogo mi je žao i nekih fotografija koje su bile postavljene na Fejsuku i Instagamu i sad ne mogu da im pristupim“, navodi Šutanovac.

Kaže i da su neke žene iz inostranstva kontaktirale njegovu suprugu i sina na Instagramu i Linkeldinu i rekle im da se njegova fotografija zloupotrebljava.
„Ne znam šta da radim. Ja sa svog broja telefona ne mogu više da napravim profile na ovim društvenim mrežama. Jedino da zamenim broj, ali ko mi garantuje da se to opet neće desiti“, zaključuje Šutanovac.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare