Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) je danas oštro kritikovao način na koji je Aleksandar Vulin, "kao manjinski koalicioni partner vlasti", plasirao političku izjavu, navodeći da je to zloupotreba internet stranice Ministarstva unutrašnjih poslova i funkcije ministra.

FBD je u saopštenju istakao da „ono što je najspornije“ u izjavi Vulina nije njen sadržaj koji, „polazeći od toga ko izjavu daje, nije ni mogao biti drugačiji“, već način na koji je ta izjava plasirana u javnost. Navedeno je da Vulin poruku plasirao kao manjinski koalicioni partner vlasti „i da njom direktno vrši pritisak na formiranje i politiku buduće vlade“. Ukazano je da on „to ne čini kao predsednik stranke, već sa pozicije ministra u tehničkom mandatu“, te ocenjeno da „time Vulin direktno zloupotrebljava društvenu i medijsku vidljivost MUP“.

FBD smatra i da plasiranje izjave Vulina „predstavlja krunski dokaz da u ovom izuzetno politički delikatnom trenutku po Srbiju on ne može i ne sme biti u razmatranju za člana buduće vlade ili u državnoj službi“, ukoliko Srbija nastavlja svoj put ka EU. Ova reakcija FBD je na jučerašnju Vulinovu izjavu da „nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog par lamenta (EP)“.

U saopštenju MUP-a je preneta Vulinova izjava, povodom vesti da će EP usvojiti Rezoluciju kojom će od Srbije tražiti da uvede sankcije Rusiji, i poziv poslanicima Evropskog parlamenta „da nastave s politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji“.

Bonus video: Bež’te deco od kompleksa čobana i strasti po meri Vulina