Cetinje
Cetinje Foto: Tanjug/Video

Loše režiran igrokaz dva odlazeća diktatora, doživeo je debakl na svojoj premijeri i, po svemu sudeći, poslednjoj predstavi. I to baš na Cetinju. Iako su juče napredni tabloidi izvestili vaskoliko potčinjeno pučanstvo i ostale podanike koji vesti konzumiraju iz ružičaste septičke jame, da od ustoličenja nema ništa, sa Cetinja je jutros odjeknulo gromoglasno "Dostojan", piše u autorskom tekstu Srđan Milivojević, član glavnog odbora DS.

Sad kad je sve prošlo kako je prošlo, kada je propao Desant na Cetinje, da se vratimo onim životnim, tekućim temama. Pošto smo videli ko se okliznuo na Cetinju, a ko na koru od banane i pošto znamo čije su banane, red bi bio da znamo čiji je i kokain koji je bio upakovan uz ovo južno voće. A kokaina je bilo tonu i po. I neko će to morati da plati poslovnim partnerima iz Kolumbije.

Predsednik vlade Crne Gore profesor Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović pokazali su neverovatnu političku odlučnost i hrabrost, kako bi otklonili sve opasnosti po mir, bezbednost i stabilnost Crne Gore.

Režim Aleksandra Vučiča koji je od Srbije napravio sigurnu kuću za kriminalce iz regiona, sada je obuzela vidna panika. Talas balkanskih promena koji je krenuo iz Skoplja, proširio se i na Podgoricu, nezaustavljivo se krećući ka Beogradu. Dok jedan za drugim padaju kriminalni klanovi u Crnoj Gori, a FBI i DEA štampaju nove serijale presretnutih razgovora mafije i njenih naprednih pokrovitelja i zaštitnika iz Beograda, oko šefa AVačkog klana zatvara se krug.

Sada kada Zdravko ne da nije pao, nego je jači nego ikada, izvesno je da će istragu o delovanju kriminalnih klanova u Crnoj Gori preuzeti neki novi tužioci i neke sudije koje su spremne da sprovode zakone. To će omogućiti da pred lice pravde izađu i oni do juče nedodirljivi. Zato od danas broj kandidata za zaštićene svedoke raste brže od Vučićevog BDP-a.

Sliku totalnog poraza i kraha Vučićevog neuspelog desanta na Cetinje upotpunila je zlatna Nemanjićka viljuška u rukama Zdravka Krivokapića za trpezom ljubavi u Podgorici u društvu njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija i dostojnog mitropolita Crnogorsko primorskog Joanikija.

Vučić je u to vreme teško vario biftek koji je pojeo sa austrijskim premijerom Sebastijanom. Neki su svoje mesto obezbedili za trpezom vere i ljubavi, neki sedeći do Sebastijana i prebirajući mrve sa tog stola.

Svoju politiku Vučić je od jedan za sto, sveo na sto za jednog. Za tim stolom, sam i ostavljen od svih, sačekaće konobara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare