Sem Fabrici Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Šef Misije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je za N1 da se EU zalaže za maksimalan pluralizam i objektivnost, govoreći o odbijanju štamparija da štampaju dnevne novine “Nova”. On je, takođe, naveo da nije upoznat sa detaljima i da EU ne ulazi u pojedinačne slučajeve, ta da je na štampariji da odluči da li će nešto da štampa ili ne.

Kako je nedavno saopštila United media, u celoj Srbiji ne postoji štamparija koja bi prihvatila posao štampanja novog dnevnog lista “Nova” koji je zamišljen kao alternativa postojećoj slici u štampanim medijima.

Na pitanje kako ocenjuje činjenicu da niko ne želi da štampa novine „Nova“ u Srbiji, Fabrici za N1 kaže da ne zna detalje ovog slučaja.

„Kao što sam rekao nisam upoznat sa svim detaljima, svi treba da budu spremni na saradnju u najboljim mogućim ekonomskim prinosima bilo da je pitanju štampanje ili u digitalnom formatu. U medijima je važan ekonomski aspekt, zalažemo se za jasnoću u finansijama i vlasništvu…Zalažemo se za maksimalan pluralizam i objektivnost. Što više glasova čujemo u Srbiji to je bolje… Mi razgovaramo o brojnim pitanjima, ne zalazimo nikad u pojedinačne slučajeve jer to nije naša uloga, na štampariji je da odluči da li će nešto da štampa ili ne“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare