Vladimir Bilcik, Eduard Kukan, Tanja Fajon i Knut Flekenstajn
Vladimir Bilčik, Eduard Kukan, Tanja Fajon i Knut Flekenštajn Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs&BETAPHOTO/Milan Obradović/UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Radni dokument, koji je 7. septembra distribuiran učesnicima međupartijskog dijaloga u Srbiji, u suštini je dokument za diskusiju za sleći sastanak, koji je planiran za 17. i 18. septembar u Beogradu, a ne sporazum, saopštili su posrednici u dijalogu Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Knut Flekenštajn i Edvard Kukan.

Prema njihovim rečima, svrha tog dokumenta je da pokuša da fokusira debatu na dve ključne oblasti: medije i izborne uslove i da ukaže na moguće opcije za rešenja, preneo je Juropijen Vestern Balkans.

Kao što smo jasno rekli ranije, radni dokument nije isto što i politički sporazum. Ovaj dokument pruža moguće orijentacije učesnicima međustranačkog dijaloga, ni više ni manje, a na samim učesnicima dijaloga je da pronađu međusobni dogovor, navodi se u saopštenju.

“Naša uloga je da pomažemo i mi pomažemo na putu ka postizanju takvog sporazuma. Želimo najbolje za Srbiju i nismo ovde da namećemo neke posebne stavove ili unapred pripremljena rešenja“, ukazali su posrednici iz Evropskog parlamenta.

Posrednici Evropskog parlamenta naglasili su da su otvoreni za raspravu o svim predlozima i konkretnim sugestijama koje mogu doprineti boljim uslovima za političku konkurenciju u Srbiji uoči sledećih izbora i ukazali da je cilj imati smislene, konstruktivne diskusije orijentisane na rezultate i, ako je moguće, postići politički dogovor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar