Foto:EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Evropska unija danas je negirala postojanje dokumenta koji se u subotu pojavio u prištinskim medijima, a portparol EU Peter Stano je izjavio da je u pitanju "falsifikat".

Stano je za „Kljan Kosova“ izjavio da takav dokument nije došao iz Brisela.

„Obično ne komentarišemo izveštaje medija u vezi sa navodnim dokumentima EU. U konkretnom slučaju, dokument je potpuni falsifikat i tako nešto EU nikada nije napisala“, poručio je Stano.

U navodnom internom radnom dokumentu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) sačinjenom nakon nedavne večere šefa diplomatije EU Žozepa Borelja sa liderima Zapadnog Balkana u koji je u subotu imao uvid prištinski portal demokracia.com, pored ostalog se navodi da će Borelj pozvati vlasti u Prištini da se uzdrže od bilo kakve provokativne akcije u opštinama na severu pokrajine.

„Konkretno, g. Kurtiju će se savetovati da ne preduzima nikakve policijske akcije čiji je cilj prikupljanje računa za struju u severnim opštinama, što bi moglo izazvati dalje tenzije sa lokalnim stanovništvom“, pisalo je pored ostalog u dokumentu u koji je uvid imao prištinski portal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar