Gabrijel Eskobar
Gabrijel Eskobar Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar izjavio je da je Balkan jedan od najbrže rastućih delova Evrope i poručio da su SAD uvek podržavale integraciju Srbije u Evropsku uniju.

Eskobar se obratio videolinkom na početku šestog ciklusa Akademije za mlade lidere, koju organizuje Kongres srpsko-američkog prijateljstva (KSAP).

„Kada je reč o Srbiji, svedoci smo mnogobrojnih mogućnosti u IT industriji, IT edukaciji, ali i mogućnosti da Srbija postane čvor za obnovljivu energiju i transport, kao i turizam. To je jedan od osnovnih razloga zbog kojih želimo da zadržimo dobre odnose sa Srbijom“, poručio je Eskobar.

Eskobar je naglasio da je Srbija već deo Evrope, jer su njena ekonomija, istorija i kultura evropske, navodi se u saopštenju KSAP.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da su Sjedinjene Američke Države jasno saopštile da razumeju pozicije Srbije prema Rusiji i da točak saradnje dve zemlje nastavlja da ide dalje.

Dačić je podsetio da se najvažniji državni ciljevi Srbije i Amerike seku u mnogim tačkama, bez obzira na to što dve zemlje imaju različite stavove i politike o nekim za nas najvažnijim pitanjima, kao što je odnos prema Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: INTERVJU Gabrijel Eskobar: Brine me korupcija u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar