Foto: N1

Elektroprivreda Srbije (EPS) ocenila je danas kao "potpuno besmislene i notorne laži" navode predsednika Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića o uspostavljenom paralelnom bezbednosnom sistemu u EPS koji je služio za praćenje političkih neistomišljenika i opozicije, ali i članova porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Interesantno je da ova izjava dolazi samo dan pošto je smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS Milan Đorđević slične laži izneo u nekim medijima. Elektroprivreda Srbije nikada nije nabavljala ni opremu za prisluškivanje niti je ijedna organizaciona celina bilo koga prisluškivala“, navodi se u saopštenju EPS.

Ocenjiju i da „opozicija koristi sve načine, pa čak i besmislice na nivou krimi-romana, da bi ih upotrebila protiv vlasti i javnih preduzeća“.

U saopštenju se navodi i da je unutrašnja kontrola formirana i uspešno radi na otkrivanju raznih krađa i zloupotreba unutar EPS, pa je tako otkrila i zloupotrebe bivših čelnika sindikata, uključujući i korišćenje službenih automobila u privatne svrhe, neizvršavanje radnih obaveza članova sindikata i zloupotreba sindikalnih sredstava.

„Za poslednjih pet godina rada Unutrašnje kontrole sprečene su krađe i zloupotrebe u vrednosti većoj od 20 miliona evra“, tvrde u EPS-u koji optužbe čelnika PSG nazivaju „skandaloznim“.

„Pozivamo sve nadležne organe da provere tačnost izrečenih navoda“, naglašava u saopštenju EPS.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je ranije danas da je 2016. u Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS) formirana paralelena bezbednosna struktura koja je pratila neistomišljenike i opoziciju, ali i članove porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Grbović je na konferenciji za novinare upitao da li je od 2016. godine, od kad je Milorad Grčić na funkciji v.d. direktora EPS, u tom preduzeću zaposleno 25 osoba iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA), iz jedinice vojne policije „Kobre“ i iz Vojno-bezbednosne agencije (VBA) i da li je tada kupljena oprema za praćenje vredna dva miliona evra.

Grbović je naveo da je 2016. godine u EPS-u osnovan Sektor unutrašnje kontrole (SUK) koji vodi Nenad Dilberović, a čiji su pripadnici pratili neistomišljenike, opoziciju, ali i dve godine oca predsednika Srbije, Anđelka Vučića.

BONUS VIDEO: Pavle Grbović (PSG) o praćenju neistomišljenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar