Safet Pavlović Foto:Facebook/Safet Pavlovic

"Ozloglašeni predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović, naložio je danas načelnici opštinske uprave Smederevki Bucić da knjigu overa iz Opštine, iznese i donese u prostorije DSS, gde je overa potpisa bila zakazana za 9 časova", saopštio je Ekološki ustanak.

Ekološki ustanak je naveo da su građani koji su hteli da podrže listu „Žagubica protiv nasilja“ znali za zakazanu overu pa su u opštinu došli ranije.

„Bili su svedoci situacije da je načelnica opštinske uprave naložila da se odmah prekine sa overama i da se knjiga iznese iz zgrade. Obustavili su svaku dalju overu. Građani su bili primorani da idu u Petrovac na Mlavi kod javnih beležnika, kako bi overili poptise. Saznali smo takođe iz dobro obaveštenih izvora da je knjigu overa detaljno prelistao predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović, kako bi uzeo podatke o licima koja su dala svoj potpis listi ‘Žagubica protiv nasilja'“, naveo je Ekološki ustanak.

„Takođe, ostali građani koji su hteli da overe svoje privatne isprave su bili upućivani da idu do prostorija DSS (inače bivša kockarnica), kako bi izvršili overu. Svaka opštinska uprava ima dve knjige overa: jednu koja je za overe u ustanovi i drugi za izlazak na teren. Ovim i ovakvim postupanjem, prekršen je Zakon od strane predsednika opštine“, dodaje se u saopštenje.

Ekološki ustanak je istakao da je lista „Žagubica protiv nasilja“ skupila dovoljan broj potpisa građana koji su „rekli NE krađi, otimačini“.

„Ovim samo želimo da ukažemo na šta je sve SNS banda, spremna kako bi se održala na vlasti! Građani Srbije, samo hrabro, glavu gore! Kraj im je blizu“, poručuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO – Da li su izbori za pokrajinsku skupštinu osuđeni da ostanu u senci republičkih?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar