Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Savez ekoloških organizacija Srbije posvao je sve građane da dođu na protest i učestviju u blokadi saobraćaja u Beogradu 22. januara 2022. godine u 13 sati ispred Sava centra.

“ Beograd je rekao NE referendumu, a u subotu će da kaže NE – Rio Tintu! Pozivamo sve građane i organizacije na veliki protest i blokadu u Beogradu da konačno završimo ovu farsu sa Rio Tintom. Dosta je pretnji, ucena, laži i otimačine“, navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje:

„Danima se migolje i stidljivo najavljuju povlačenje projekta “Jadar”, i to samo zato što su ih na to naterali hrabri i odlučni građani koji protestuju i blokiraju puteve nedeljama.

Znamo da su blizu da ispune naše zahteve, na samoj su ivici, kao što reče premijerka, zato hajde da ih poguramo u tom pravcu. Svi smo složni u tome da nema trovanja Jadra ali ni ostatka Srbije. Nema otimanja zemlje ni proterivanja građana sa svoje dedovine. Znamo da ne damo!
Vidimo se u subotu, 22. januara u 13h ispred Sava centra!

Takođe, ne odustajemo ni od dve ključne blokade u Loznici i Preljini“.

Na protest su pozivali Savez ekoloških organizacija Srbije – SEOS: (Ne damo Jadar, Suvoborska greda, Eko brigada Jagodina, Neko brine za Levač i Zaštitimo Dobrinju i okolinu, Za čist Kosjerić)

– Ekološki ustanak

– Akcija – otvorena građanska platforma
– Ekološki front Novi Sad
– Pravo na vodu
– Ne damo đedovinu
– Marš sa Drine
– Belorepan

– Osna
– eKGo
– Akvila Bačka Palanka
– UG Komšija
– Mlavska vojska
– Lokalna alternativa Vrbas

– Građanska platforma i mnoge druge organizacije

Bonus video: Blokada auto puts kod Sava centra

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare