Foto: MRE/Zoran Petrović

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović dočekala je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Vlade Albanije Edija Ramu.

Kako se navodi u saopštenju tog ministarstva, Rama će učestvovati na regionalnoj konferenciji „Mogućnost ulaganja u obnovljive izvore energije na Zapadnom Balkanu“, u organizaciji ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Sarajevu, u saradnji sa Nordijskom poslovnom alijansom, Poslovnom asocijacijom Norveška-BiH i Norveškim partnerima za saradnju u oblasti energetike, prenosi N1.

Ministarka Đedović je poželela premijeru Rami dobrodošlicu i poručila da veruje da će zajedničko učešće na konferenciji dati dodatni impuls saradnji Srbije i Albanije u oblasti energetike, koja je definisana Memorandumom o razumevanju.

Memorandum koji je potpisan u okviru inicijative Otvoreni Balkan, podsećaju, predviđa međusobnu podršku u projektima ulaganja u nove energetske kapacitete, posebno kada je reč o izgradnji terminala za tečni prirodni gas u Albaniji. Takođe, dokument predviđa i razvoj energetskih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije i povezivanje u svim oblastima energetike, ali i rudarstva i geologije.

Bonus video: Vučić: Bez pomoći Mađarske teško da bismo prezimili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar