Foto:Božana Pavlica/FoNet

Srpski poket Dveri saopštio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i i Srpska napredna stranka "moraju da odu sa vlasti vrlo brzo, jer oni koji su i došli na vlast obećavši predaju Кosova i Metohije, ne smeju da budu pregovarači sa predstavnicima međunarodne zajednice, upravo zbog rizika od izdaje nacionalnih interesa".

„Dveri i dalje čvrsto stoje na stavu da je neophodno da se rešenje kosovskog problema nađe u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i uz apsolutno poštovanje Ustava Srbije. Samo u tim okvirima se može pregovarati oko daljeg odnosa i suživota Srba i Albanaca u južnoj srpskoj pokrajini“, naveo je potpredsednika Dveri Ivan Кostić u pisanoj izjavi.

Pročitajte još...

On je ocenio da će pregovarači zapadnih centara moći ponovo insistirali na ubrzavanju dijaloga između Beograda i Prištine, čiji je krajnji cilj dogovor o međusobnom priznanju i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.

„Vlast koja je kriminalizovala institucije, opljačkala lokalne i državne organe kroz nameštene i centralizovane tendere, a sve u cilju ličnog bogaćenja pojedinaca iz vlasti, mora da bude pod hitno smenjena, ako želimo da ponovo slobodno odlučujemo o integritetu i suverenitetu naše države“, naglasio je Кostić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar