Foto: Promo

Gradska organizacija Dveri u Čačku saopštila je danas da je gradska vlast "sabotirala" Fond za lečenje dece, čije su osnivanje pokrenule Dveri pre šest godina kao opoziciona odbornička grupa u tadašnjem sazivu lokalne Skupštine.

„Na inicijativu Dveri još pre šest godina je formiran Fond za podršku porodici i lečenje teško obolele dece, za koju su glasali čak i odbornici vlasti. Kasnije se ispostavilo, očekivano, da su bili licemerni, jer je ista stranka kasnije sabotirala rad i postojanje pomenutog fonda“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dodaje se da je ideja Dveri bila da se na sistemski način reši ili barem pomogne u rešavanju tog problema sa kojim se suočava sve veći broj roditelja.

„Grad Čačak mora i može da izdvoji određena sredstva za ovu namenu, a uz donacije koje bi se slivale u ovaj Fond sigurni smo da bi mnogi, ako ne i svi ugroženi životi bili spašeni. Bitno je da se rešavanje ovakvog problema pristupa sistemski, a ne ‘instant’ rešenjima“, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu da, iako su pre šest godina glasali za taj amandman, vladajuće stranke u Čačku – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije su odmah zatim „sabotirale“ postojanje tog Fonda.

„Uprkos tome, pozivamo predstavnike vlasti da što pre preduzmu korake koji bi oživeli ovaj Fond. Vladajuće stranke ne treba ometa činjenica da je ova ideja potekla od Dveri, jer slobodno mogu da se potpišu kao autori, samo da se konačno pristupi sistemskom rešavanju ovakvog problema“, navodi se u saopštenju Dveri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar