Podeli
Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Lider Dveri Boško Obradović dobio je poziv od Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku da u svojstvu osumnjičenog da izjavu zbog toga što je kao učesnik skupa u Vranju, za vreme kampanje bojkota izbora, u centru grada na fasadi sprejem napisao reč "Bojkot" i okačio papirnu tablu na kojoj je pisalo "Trg Vučićevih laži", saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, Obradović je osumnjičen za krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari i to je ukupno peti postupak protiv njega koji se trenutno vodi.

“I ova krivična prijava je samo nastavak političkog progona od strane vlasti koja želi da pošalje poruku građanima da će svaki vid pobune biti strogo kažnjen”, navodi se saopštenju.

Dveri su navele da Obradović već ima tri sudska postupka u Prekršajnom sudu u Beogradu zbog organizacije protestne šetnje na opozicionom mitingu 13. aprila, zatim ispred Predsedništva 4. maja i ispred Skupštine Srbije 8. maja.

Pred Prvim osnovnom sudom u Beogradu 17. novembra treba da mu počne suđenje za nasilničko ponašanje prema ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i poslaniku Marijanu Rističeviću, što je delo za koje može dobiti i kaznu od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari

Vaš komentar