Foto: Promo

Gradska organizacija Dveri u Čačku podržala je danas svog člana Ivana Vidojevića, koji je kaženjen sa 30 dana zatvora zbog učestvovanja u protestu protiv vanrednog stanja u vreme epidemije, i u znak solidarnosti predložila da svi članovi te stranke idu zajedno sa njim u zatvor.

„Njegova ‘krivica’ je ista kolika i naša. A naša zajednička ‘krivica’ je u tome što smo izašli na ulicu u znak protesta i u ime većinske Srbije podigli glas protiv samovolje jednog čoveka i potpuno neustavno uvedenog vanrednog stanja na šta su, pored Dveri, ukazivale i brojne druge organizacije i javne ličnosti, a pre svega Advokatska komora Srbije i druga strukovna udruženja“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri ocenjuju da je procesuiranje učesnika protesta protiv vanrednog stanja još jedan vid političkog pritiska na tu stranku, koji vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) „sistematski sprovodi uzurpirajući sve institucije društva, pa i pravosuđe“.

Dveri pitaju aktulenu vlast da li su procesuirani i svi oni aktivisti ili plaćenici SNS-a koji su u to vreme takođe bili na ulicama i iz automobila „špijunirali“ i dojavljivali šta aktivisti Dveri rade.

„Da li su procesuirani i vaši huligani koji su na krovovima zgrada, u vreme vanrednog stanja, organizovali svima dobro poznate bakljade? Da li su članovi SNS-a i državni funkcioneri, na čelu sa (predsednikom SNS i Srbije) Aleksandrom Vučićem, prošle godine kažnjeni zbog kršenja mera zaštite proslavljajući izbornu pobedu na lažnim izborima u punim stranačkim prostorijama, bez maski, distance i svih drugih protivepidemijskih mera?“, navodi se u saopštenju.

Dveri pitaju aktuelnu vlast i da li je iko kažnjen što je prošle godine, i pored važećih epidemiloških mera i upozorenja medicinske struke, održan fudbalski derbi pred punim stadinom, čime je prema njihovoj oceni ogroman broj ljudi bio izložen velikoj opasnosti od zaraze korona virusom, a vlast se pri tom hvalila da je prva u Evropi tako nešto organizivala.

„Znamo da trenutna vlast predvođena SNS-om i Aleksandrom Vučićem posmatra Ustav Republike kao mrtvo slovo na papiru… Zato je Srbija zemlja ukinute demokratije, uskraćenih ljudskih sloboda, zarobljenih institucija, gde pravda ne važi za sve i deli se samo na kašičicu. Kao pokret ustavobranitelja poručujemo da mi to ni kao gradjani, a ni kao aktivni učesnici političke borbe nismo dužni, niti želimo da trpimo“, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar