Boško Obradović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Srpski pokret Dveri pozvao je Srbe da u nedelju, 17. oktobra, ne izađu na lokalne izbore na Kosovu i da ne učestvuju u činu priznanja, kako je navedeno, lažne države Кosovo i njenih separatističkih institucija.

„Pritiscima, pretnjama, lažima i prevarama uporno na njih vas prisiljava Vučićev režim već 10 godina zaredom. Zato vas pozivamo da na takve izbore više ne izlazite“, saopštile su Dveri.

Ovaj pokret je pozvao i predstavnike Srpske liste da zarad budućnosti srpskog stanovništva na Kosovu hitno napuste sve institucije u Prištini.

„Pozivamo sudije, tužioce, КPS policajce, pripadnike civilne zaštite, pa čak i pripadnike kosovskih bezbednosnih snaga da se, napuštanjem separatističkih institucija, vrate u okvire ustavno-pravnog sistema otadžbine Srbije“, naglasile su Dveri.

Takodje su pozvale predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da „hitno, umesto lažnih, separatističkih“, raspiše lokalne izbore u svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji gde su Srbi većina i time prestane sa „flagrantnim kršenjem“ Ustava Srbije i uskraćivanjem prava kosovskim Srbima da biraju i budu birani po Ustavu i zakonima Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar