Foto: Promo

Član Predsedništva Dveri iz Leposavića Goran Milenković optužio je vlast u Srbiji da joj "izdaja srpskih nacionalnih interesa predstavlja dobar izvor prihoda i privilegija" i da zajedno sa Aljbinom Kurtijem radi na ukidanju svih srpskih institucija na Kosovu.

Milenković je rekao da najnovija najava Vučićevog koalicionog partnera Aljbina Кurtija da neće dozvoliti sprovođenje referenduma na Кosovu, predstavlja „još jedan vid odricanja izdajničkog režima od svetih kosmetskih prostora“ i dodao da je rezultat Vučićeve politike ukidanje svih srpskih institucija na Kosovu.

Dveri su zato pitale vlast zašto na Kosovu neće biti sproveden referendum i da li to znači da ono više nije deo Srbije.

„Smatramo da je to samo korak ka sledećem referendumu čiji će zadatak biti da iz Ustava Srbije izbaci Кosovo, kako bi Vučić svoju obećanu izdaju sproveo do kraja“, navedeno je u saopštenju Dveri.

Dveri su postavile niz pitanja kao što je da li je neodržavanje referenduma na Kosovu probni balon za neodržavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora u aprilu ove godine i da li je tačno da pojedini profesori i nastavnici sa Prištinskog univerziteta, iz srednjih i osnovnih škola sa Kosova, kao i zdravstveni radnici, po nalogu tzv. Srpske liste, potpisuju ugovore sa Ministarstvom prosvete tzv. Republike Кosovo o radu na neodređeno vreme.

„Кad će Srpska lista, na čelu sa lažnim profesorom Goranom Rakićem ispuniti dato obećanje o izlasku iz svih tzv. kosovskih institucija zbog neformiranja Zajednice srpskih opština“, pitao je predsednik Pokrajinskog odbora Dveri za Кosovo Goran Milenković.

BONUS VIDEO Hoće li o ustavnim promenama glasati i Srbi na Kosovu 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare