Boško Obradović Foto Ljubica Soikić/Nova.rs

Savet za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo pokreta Dveri saopštio je danas da su "sve informacije o sudbini advokata Vladimira Cvijana informacije od javnog značaja, zato što je on bio visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, i zato što je kao advokat bio lice sa poverenim javnim ovlašćenjima".

Dveri navode da zbog toga „javnost od tužilaštva ima pravo da zahteva savesnu i temeljnu istragu uz podatke kako je i kada smrt nastupila, i zašto je taj podatak postao dostupan javnosti tek posle nekoliko godina“.

„Postavlja se i pitanje da li su najbliži srodnici Vladimira Cvijana obavešteni o njegovoj smrti, da li su preuzeli telo i sahranili ga, a obzirom da su to sve radnje koje zakon u ovakvom slučaju taksativno nameće“, navode Dveri.

U saopštenju se navodi da „ono što je bitno u ovoj situaciji jeste da su advokati iz Advokatske komore Beograda upravo i podneli zahtev za takvom informacijom na adrese nadležnih organa“.

Dveri navode da je javnost „blago rečeno zbunjena“ protivrečnim informacijama o smrti i obdukciji advokata Vladimira Cvijana, nekada bliskog saradnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i člana kabineta bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare