Boško Obradović Foto:BETAPHOTO/Press centar UNS

Pokret Dveri najavio je danas da će se odazvati pozivu na sastanak sa posrednicima u medjustranačkom dijalogu iz Evropskog parlamenta (EP) kao i da će učestvovati u razgovorima predstavnika vlasti i onog dela opozicije koja ne prihvata posredovanje stranaca.

Lider pokreta Boško Obradović kazao je da je Predsedništvo Dveri na sinoćnoj sednici odlučilo da prihvati poziv predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića za direktan dijalog između vlasti i opozicije koji počinje u sredu, 28. aprila.

„Na poziv koji smo dobili od Delegacije EU u Beogradu da se 5. ili 6. maja sastanemo sa delegacijom EP koja će biti posrednik u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji odgovorili smo potvrdno. Posle duže razmene mišljenja, u kojoj se čulo više argumenata za i protiv ove dve odluke, većinom glasova donet je načelni stav da Dveri učestvuju na svim razgovorima o izbornim uslovima koji mogu dovesti do slobodnih i poštenih izbora“, naveo je Obradović, a prenele Dveri.

Zatražio je od Dačića da na razgovore pozove i ostale opozicione stranke koje su bojkotovale prošlogodišnje izbore, navodeći da „ne vidi smisao“ učešća u dijalogu onih stranaka opozicije koje su bile zadovoljne prošlogodišnjih izbornim uslovima.

„Delegacija Dveri u ovim razgovorima učestvuje sa dobrom voljom i stavom da je dijalog jedini miran način da izađemo iz ove političke krize. Tako dajemo svoj konstruktivan i pozitivan doprinos, ali nećemo biti spremni da u tome dalje učestvujemo ako vidimo da je sve fingirano i da ne vodi nikakvom dogovoru“, naveo je Obradović.

Najavio je da će uz potpredsednika Dveri, Tamaru Milenković Kerković predstavljati Dveri u dijalogu bez međunarodnih posrednika, a da će na konsultacijama sa delegacijom EP iduće nedelje otići „kompletna delegacija Dveri u kojoj su još i članovi Predsedništva Maja Mitić, Gordana Marinković Savović i Radmila Vasić“.

Obradović je dodao da će Dveri 3. maja u Valjevu početi „novu predizbornu kampanju“ pod nazivom „Od porodice do porodice“, a da će 8. maja u Leskovcu organizovati „Porodičnu šetnju“.
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar