Porodicna setnja Bosko Obradovic
Boško Obradović na Porodičnoj šetnji Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da ova vlast "gura Srbiju u NATO na mala vrata" navodeći da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja "raspisalo javni poziv za finansiranje projekata u okviru NATO programa pod nazivom 'Nauka za mir i bezbednost'".

„Sve lošiji životni standard građana Srbije i sukob u Ukrajini, potpuno su u drugi plan skrajnuli NATO projekte koji se u Srbiji realizuju u svim segmentima društva“, rekla je predsednica Saveta Dveri za obrazovanje i nauku Gordana Marinković Savović.

Kako je navela, „u najmanju ruku je licemeran sam naziv programa, jer su mir i bezbednost u potpunoj suprotnosti sa praksom koju primenjuje NATO pakt, a to je izazivanje sukoba, ratovi i devastiranje država o čemu ajbolje možemo da svedočimo mi, građani Srbije, koje je NATO zločinački bombardovao 78 dana 1999. godine“.

„Dveri su veliki protivnik ulaska Srbije u NATO pakt i smatramo da ovakvi programi, kao i mnogi drugi koji se realizuju u saradnji sa NATO, predstavljaju predvorje NATO pakta i pokušaj uvođenja Srbije u njega na mala vrata“, rekla je Marinković Savović.

BONUS VIDEO – Đukić: NATO će posle rata u Ukrajini profitirati

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar