Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bar dve detonacije zabeležene su večeras u multietničkim delovima severne Kosvoske Mitrovice. Nema štete niti povređenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sever.

„Jedna detonacija u Bošnjačkoj, jedna u Mikronaselju. Ne radi se o ručnim bombama, već pretpostavljamo o šok bombama, one nemaju razarajuću moć. Nema štete, nema povređenih što je nabitnije“, kazao je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti, objavio je Kontakt radio.

Podsetimo, na severu kosova su se i juče čule sirene za uzbunu. Mediji su objavili da se u centru okupilo nekoliko stotina Srba koji su protestovali zbog namere članova opštinske izborne komisije da u pratnji policije uđu u zgradu Opštine. Sirene su se čule i u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je Srbe da ostanu mirni i istakao da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima „kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora“.

***

BONUS VIDEO: Kosovo i novi predlog – da li je i poslednji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar