Dušan Teodorović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Akademik Dušan Teodorović u intervjuu za list Nova govorio je o aktuelnoj situaciji oko rata u Ukrajini i odnosa Srbije prema Rusiji. Između ostalog odgvorio je na pitanja da li je Srbiji potrebna nova politička stranka kao i da li bi ušao u partiju Zdravka Ponoša ukoliko je osnuje.

Pominje da će stranku osnovati Zdravko Ponoš, s obzirom na to da ste bili u njegovom savetničkom timu na predsedničkim izborima, jeste li spremni da postanete i deo njegove organizacije i da li ste razgovarali o tome?

Mene je pozvao general Ponoš i pitao me, pred izbore, da li bih mu pomogao. Ja sam to prihvatio i to se svelo da sam govorio na tri mesta – u Kragujevcu, Novom Sadu i Somboru. Time se završila ta moja savetnička funkcija. Nikad nisam razgovarao sa njim o osnivanju neke nove stranke ili pokreta i ne bih bio spreman da budem deo te nove organizacije. Ne radi se ovde o generalu Ponošu, već o mom stavu da ne verujem da bilo koja organizacija može senzacionalno da uzme neki veliki procenat od Vučića. Međutim, ako general želi da osnuje organizaciju, ja mu želim sve najbolje. On je jedan ozbiljan i pristojan čovek, ali ne bih bio deo njegove organizacije, kao što nisam deo nijedne druge.

Ceo intervju pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju novina Nova.

Bonus video: Dušan Teodorović: Beogradski metro je nastao u glavi jednog čoveka 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar