FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Jedan od osnivača organizacije "Srbija 21" Marko Ðurišić kaže da je bojkot izbora velika greška, kao i da su oni prava alternativa vlasti, a ne Vučićevi pioni.

„Bojkot je velika greška i ne može da nas dovede do rešenja koje propagiraju oni koji su za bojkot“, rekao je Ðurišić za Srpski telegraf i ocenio da su to prepoznali ne samo građani nego i mnogi koji su u početku zagovarali tu ideju.

Upitan da li očekuje da se još neka poznata opoziciona politička imena pridruže ovoj organizaciji kaže da građani i političari prepoznaju da je to što rade dobro i da ga ne bi iznenadilo da još neko izabere da se bori protiv vlasti umesto da je ignoriše neizlaskom na izbore.

Ðurišić kaže i da oni u okviru koalicije Ujedinjena demokratska Srbija nude mogućnost građanima da iskoritste svoje pravo i glasaju.

„Tokom proteklih meseci mnogo ljudi je sa nama kontaktiralo, jer žele da učestvuju na izborima, a do sada nije imalo za koga da glasa. Nudimo im i realan plan kako da zajedno postignemo zajednicki cilj, a to je promena vlasti“, rekao je Ðurišić.

Odbacujući optužbe dela opozicje da su pioni Vučića i Bebe Popovića kaže da je plasiranje takvih informacija nesrećan pokušaj da se diskredituje neko i nešto već na samom početku.

„Strah da se slučajno ne pokaže da smo u pravu i da će i građani to prepoznati. I oni koji plasiraju takve informacije dobro znaju da to nije tačno. Ali u ovoj zemlji je to normalno kad nemate prave argumente“, navodi Ðurišić.

On dodaje i da mu je žao što je cenzus spušten i da Ujedinjena demokratska Srbija nije koalicija kojoj je to potrebno.

„Taj cenzus je spušten zbog nekih drugih. Rezultati izbora će to i pokazati“, smatra Ðurišić.

On kaže i da je njihov plan da budu jaka opozicija i prava alternativa vlasti i da na institucionalan i parlamentaran način nastave da se bore za građansku, demokrsku i evropsku Srbiju.