bojan djuric
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Suosnivač organizacije Srbija 21 Bojan Đurić izjavio je danas da je činjenica da je Vojvodina kao pokrajina "znatno bolje podnela udar korone" još jedan argument koji pokazuje da autonomija i decentralizacija "spašavaju ljude, a ne uništavaju zemlju".

„Očito je sad već da je Vojvodina, u medicinskom smislu, znatno bolje podnela udar korone. Iz toga možemo nešto da naučimo i obnovimo neke od fundamentalnih političkih tema koje su mnogi odbacivali kao sporedne, a sada se vidi da su vitalne za ljude i celu zemlju“, napisao je Đurić na svom Tviter nalogu.

Prema njegovim rečima, to su teme jačanja autonomije, kao i razgovor o politikama koje ne moraju biti iste u svakom delu Srbije.

„Autonomije i decentralizacije spašavaju ljude, ne uništavaju zemlju. Različitim delovima Srbije su potrebni mnogo veći stepeni slobode, samostalnosti, odgovornosti“, ocenio je Đurić.

Srbija 21 je deo koalcije Udruženja demokratska Srbija (UDS), koju čine i Vojvođanski front na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare