Marko Đurić Foto: Printscreen/Tv PinkFoto: Printscreen/Tv Pink

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić gostujući večeras u emisiji "Hit Tvit" na TV Pinku, rekao je da je sporazumom koji je prošle nedelje potpisan u Vašingtonu bila ispisana diplomatska istorija Srbije, kao i da je Priština tražila da Jerusalim i priznajne Kosova od strane Izraela bude jedinistvena tačka, te da je uvažen zahtev Srbije da to ne bude.

„Mesecima unazad je prištinska delegacija tvrdila da u Vašington ide po međusobno priznanje“, izjavio je Đurić i dodao da je bilo potrebno mnogo političke hrabrosti da se kaže da to neće niko da potpiše i da se fokus prebaci na ekonomska pitanja, kao i da je Srbija dobila ono na šta Priština nije htela da pristane, a to je bio ulazak u „Mini Šengen“.

On je dodao i da je Srbija uspela da razdvoji da na istom dokumentu ne budu potpisi srpskog predsednika Aleksandra Vučića i  Avdulaha Hotiija.

„Prištinska delegacija je tražila da Jerusalim i priznanje takozvanog Kosova od strane Izraela bude jedinstvena tačka. Tražili smo da to ne bude u našem dokumentu“, dodao je Đurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare