Foto:Profimedia.rs

Povodom 16 godina od martovskog pogroma nad Srbima i srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je rekao da su Srbija i srpski narod rešeni da ne dozvole da se nešto slično ikada ponovi.

Ðurić je na svom Instagram profilu napisao da je danas 16 godina od prvog pogroma u Evropi u 21. veku i da danas oplakujemo sve naše sugrađane ubijene u trodnevnom zločinačkom piru albanskih terorista i ekstremista na KiM 2004. godine.

Istakao je da su naše misli i sva naša snaga i odlučnost uz srpski narod u južnoj pokrajini.

„Oni koji su mislili da na ovaj način mogu izbrisati srpski narod i tragove njegovog postojanja tada su zauvek poraženi, jer Srbija i srpski narod rešeni su da ne dozvole da se nešto slično ikada ponovi! Slava našim stradalnicima“, napisao je Ðurić, uz kratak video o martovskom pogromu.

U videu se podseća da je martovski pogrom odneo nekoliko desetina života, da je ranjeno više stotina osoba, proterano više od 4.000 Srba i drugih nealbanaca, zapaljeno više od 800 njihovih domova i razurušeno ili teško oštećeno 35 pravoslavnih hramova i spomenika kulture.