Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Potpredsednik GO SNS Marko Ðurić ocenio je danas da je jedini cilj Vuka Jeremića, koji je pozvao Evropsku uniju da obaveže sadašnju vlast na sveobuhvatne pregovore sa srpskom opozicijom, da naudi Aleksandru Vučiću, čak i po cenu štete za Srbiju.

„Jeremićevo zakukavanje zbog toga što predsednik Aleksandar Vučić na međunarodnom planu ima čelični kredibilitet, kakav nije imao niko iz režima kojem je pripadao i sam Jeremić, svedoči da je jedini cilj takozvane bojkotaške opozicije nauditi Vučiću po svaku cenu, čak i po cenu štete za Srbiju“, navodi Ðurić u pisanoj izjavi.

Time je, kaže Ðurić, Jeremić „raskrinkao sopstvene laži“ o tome da tobože brine za Srbiju, a ne samo za sopstvene devizne račune u inostranstvu.

Pročitajte još...

Ðurić navodi i da Jeremić nije smeo da izađe na izbore kako se ne bi potvrdilo kako nema podršku među građanima, čak i onih koji su nenaklonjeni vlasti, što se, podseća, moglo videti ispred Skupštine Srbije tokom protesta.

Jeremićevi pozivi Evropskoj uniji da mu pomogne nemaju nikakvog smisla, kaže Ðurić, zato što je i njemu i njegovim kolegama iz evropskih prestonica stiglo bezbroj poziva da izađu na izbore, umesto što računaju na to da će destabilizacijom i vaninstitucionalnim metodama moći da otmu vlast.

„Niko nije dužan da Jeremiću pruža slamku spasa i vadi ga iz situacije u koju se sam uvalio prevelikim ambicijama i političkim amaterizmom“, zaključio je Ðurić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare