Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da predsednik vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulah Hoti namerno obmanjuje, pre svega, domaću, ali i međunarodnu javnost, jer je laž da će se u Briselu, u četvrtak ili bilo kada, razgovarati o sporazumu o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

„Hoti o priznanju nezavisnosti Kosova može samo da sanja i svakim danom je od nje sve dalji, a on i Isa Mustafa mogu jedino da priznaju jedan drugoga“, naveo je Ðurić u saopštenju.

Naglasio je da će u Briselu prve na agendi upravo biti obaveze Prištine preuzete u dosadašnjem toku briselskog dijaloga, zatim pokušaj da se normalizuje ekonomska saradnja, jer to je ono što obične ljude tišti, kao i pitanje nestalih, što je dug prema porodicama žrtava.

Uostalom, demanti Hotijeve laži koji je stigao iz Brisela pokazuje da su u laži kratke noge, istakao je Ðurić.

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izjavio je ranije danas da ponovo pokrenut dijalog sa Beogradom nije tehnički već, kako je rekao, „dijalog o međusobnom priznanju“.

Međutim, portparolka službe EU za spoljne poslove, Nabila Masrali, najavila je danas da će se se ove nedelje u Briselu nastaviti intenzivan rad na ekspertskom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Na pitanje Tanjuga kako vide ocenu Hotija da „nema tehničkog dijaloga već samo dijaloga o međusobnom priznanju“, u Briselu kažu da „ne komentarišu izjave drugih“, ali i naglašavaju da je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, najavio „ekspertski“ sastanak za ovu nedelju, a sledeći sastanak na „visokom političkom nivou“ za početak septembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar