Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da afera prisluškivanje mora da se razreši do najsitnijih detalja i da odgovorni budu kažnjeni, kao i da se ne sme dopustiti njena politizacija sa bilo čije strane.

„Savet za nacionalnu bezbednost treba da donese zaključak kojim će da se naloži Birou za koordinaciju da u skladu sa svojim nadležnostima oformi mešovitu radnu grupu i specijalni tim za sprovođenje istrage čiji bi zadatak bio da utvrdi ko je i po čijem nalogu organizovao i operativno sproveo prisluškivanje najviših državnih zvaničnika“, navela je DSS.

Кako DSS ocenjuje, „budući da savremenu opremu za prisluškivanje ovlašćeno imaju samo BIA, VBA i Služba za specijalne metode Uprave kriminalističke policije, istraga ne bi trebalo da bude složena i dugotrajna, pa ni ukoliko se radi o ilegalnom centru za prisluškivanje, sa ilegalno pribavljenom opremom“.

Pročitajte još...

„Ne sme da se dopusti bilo kakva politizacija ove afere sa bilo čije strane, kao i prikrivanje istine i odgovornih. Sa ciljem da se istraga sprovede do kraja i neometano, vlast treba da koristi sva zakonska sredstva da onemogući objavljivanje neproverenih informacija i medijskih špekulacije i osigura da se spreči i sankcioniše ‘curenje informacija’ koje otežava istragu“, istakla je DSS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare