Zgrada vlade u Prištini Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Demokratski savez Kosova upozorio je danas da će izbori biti raspisani već početkom sledeće godine, ukoliko ne bude postignut dogovor o funkciji predsednika.

Sekretar te stranke Arban Abraši rekao je da, ako do početka januara ne bude bio postignut dogovor o izboru predsednika, stranke bi trebalo da se pripreme za izbore što je moguće pre, kako ne bi došlo do političke nestabilnosti, prenosi RTK.

„Lider DSK Isa Mustafa je jasno stavio do znanja da, ukoliko vrlo brzo ne bude došlo do rešenja, klizimo ka izborima kako država ne bi ostala bez predsednika. Trenutni vršilac dužnosti predsednika može da bude na tom mestu najviše šest meseci. Zato je važno ići na izbore kako ne bi došlo do političke nestabilnosti“, rekao je on.

Vjosa Osmani nalazi se na funkciji vršioca dužnosti predsednika od 5. novembra, kada je Hašim Tači podneo ostavku zbog optužnice pred Specijalnim sudom u Hagu.

Lider DSK Isa Mustafa, kao i premijer Avdulah Hoti, upozoravaju već neko vreme da bi političke partije trebalo da se sastanu i pokušaju da postignu dogovor o izboru predsednika Kosova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar