Foto:Fonet/Aleksandar Barda

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da vakcinacija protiv korona virusa za tri meseca u Srbiji "nije dala vidljive rezultate u suzbijanju pandemije", a da tome doprinosi to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić suštinski "promoviše agresivno antivakserstvo".

„Glavni krivci za usporavanje vakcinacije i izostanak značajnijeg rezultata u suzbijanju virusa su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov režim koji nisu ni sposobni ni iskreno motivisani da organizuju efikasnu borbu protiv epidemije“, navodi se u saopštenju.

#related-news_0

Po oceni DS-a da bi vakcinacija i ostale mere protiv pandemije dale željene rezultate, neophodno je da borbu protiv kovida povedu medicinski stručnjaci i iskreni zaštitnici opšteg interesa, a da se „Aleksandar Vučić, njegov Кrizni štab i ‘dvorska svita’ što pre sklone u stranu“.

DS ukazuje da „Vučić prema vakcinaciji ima isti odnos kao i prema Evropskoj Uniji“, jer se i tu na rečima zalaže za članstvo, a u stvarnosti lično podstiče antievropsko raspoloženje u zemlji.

„Besmisleno hapšenje istaknutih boraca protiv vakcine neće predstavljati nikakav podsticaj vakcinaciji, već će nesumnjivo biti u funkciji promocije i stvaranja lažne slike o privedenim kao protivnicima aktuelne vlasti“, navodi DS.

DS dodaje da „ne sumnja u to da će se vođa režima u nekom trenutku teatralno vakcinisati, ali unapred upozorava da njegov igrokaz u Rudnoj Glavi, ili nekom drugom mestu, neće podstaći masovnu imunizaciju“.

„Većina članova i pristalica Srpske napredne stranke se protive vakcinaciji i znaju da Vučić nije ozbiljan i iskren kada poziva građane da prime vakcinu. Isto tako oni koji se protive evropskom putu Srbije istovremeno glasaju za Vučića koji se na rečima zalaže za članstvo naše zemlje u Evropskoj Uniji zato što znaju da Vučić samo glumi evropejstvo“, navodi DS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare