Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Demokratska stranka saopštila je danas da se svojim jučerašnjim televizijskim uključenjem iz Dubajia, Aleksandar Vučić odrekao dužnosti predsednika Srbije i da je u svojoj izjavi praktično preuzeo posao šefa odbrane vlasnika, kako navode, najveće plantaže marihuane u Evropi Predraga Koluvije.

„Vučić je u svom uključenju u program Pinka iz dalekih Ujedinjenih Arapskih Emirata svesno slagao građanima Srbije da se Koluvija tereti „samo za posedovanje jedne tone marihuane“ i praktično za bezvredne proglasio zakone ove zemlje koji zabranjuju proizvodnju i prodaju opojnih droga. Takođe je, gotovo otvoreno, ustvrdio da su policija i državno tužilaštvo lažno osumnjičili i optužili vlasnika imanja ‘Jovanjica’ kod Stare Pazove. Na taj način je pogazio ustav, zakone i dostojanstvo države Srbije, zbog čega bi već danas bio pokrenut postupak njegovog opoziva sa mesta predsednika samo kada bi Srbija ima pravu Narodnu skupštinu i Ustavni sud“, navodi se u saopštenju DS-a.

Demokratska stranka ističe kako već duže vreme u svojim javnim istupima ukazuje na „očiglednu činjenicu da su režim Aleksandra Vučića i mafija srasli u jedan kartel koji je zarobio državu Srbiju i sve njene građane“.

„Vučićev skandalozni i sramotni nastup na Pinku je sinoć to još jednom potvrdio, ali je istovremeno i podstakao već postojeće sumnje da su on lično i pojedini članovi njegove najuže porodice bili direktno povezani sa Koluvijom. Način na koji Vučić i
njegovi najbliži saradnici brane Koluviju, kao i za predsednika države apsolutno nedopustivi pokušaji disreditacije zakona i važnih državnih organa kao što su policija i tužilaštvo, neizbežno upućuje na zaključak da su i lično životno zainteresovani da se slučaj ‘Jovanjica’ ne reši do kraja i da Predrag Koluvija ne bude osuđen na kaznu koja mu sleduje po zakonu“, naveo je DS.

Demokratska stranka je istakla da nema drugog načina da se Srbija oslobodi, kako je navela, sprege političkog vođstva i mafije koja bezmalo čitavu deceniju vlada zemljom, osim da se svi koji su „politički protivnici Vučićevog režima i svi građani koji ne pripadaju tom režimu udruže u jedinstveni front otpora“.

„Režim Aleksandra Vučića je moguće smeniti ako se okupe i organizuju svi koji žele da žive u slobodnoj zemlji kojom neće upravljati mafija i kriminal svake vrste. Sa sadašnjim vladajućim režimom Srbija nema budućnosti i to je Vučićev sinoćni ‘ekskluzivni’ interviju televiziji Pink nedvosmisleno i nepobitno pokazao“, navela je ta stranka.

Bonus video – Da li postoji namera da se Jovanjica i druge brojne afere do kraja razreše 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare