Dina Vučinić Foto:Radio Delta

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) za Vojvodinu pozvao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da podnese ostavku posle, kako su naveli, skandala sa izborom članice gradskog veća zadužene za obrazovanje.

Pročitajte još:

„Dina Vučinić, koju je Miloš Vučević i predložio za to mesto, izjavom da su Hrvati trajno obolela nacija, izazvala je međunarodni skandal i sebe diskvalifikovala za poziciju prve osobe u obrazovanju u Novom Sadu, gde po poslednjem popisu živi preko 5.000 Hrvata“, kazao je predsednik Pokrajinskog odbora DS Nebojša Novaković.

Nebojša Novaković / FOTO: Screenshot

Podsetimo da je Nova.rs pisala o skandaloznim i uvredljivim stavovima koje je javno iznosila Dina Vučinić, uključujući i to da smatra da su opozicioni političari „propalice i nakaze“, a da ljudima sa govornim manama nije mesto u javnom životu.

Novaković je naglasio da su dokaz da se radi o izuzetno ozbiljnoj stvari ne samo reakcije Novosađana, već i reakcije hrvatskih medija u toj zemlji.

Dina Vučinić
Dina Vučinić Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

„Ukoliko odlučne mere ne budu preduzete, loš kadrovski izbor mogao bi da preraste u ozbiljan međunarodni incident“, upozorio je Novaković.

Dodaje se da je potpuno neodrživo da osoba koja „ne može da kontroliše svoje ponašanje i ima ispade mržnje, a koja je i javno rekla da ljudi sa govornom manom ne treba da budu odbornici, bude deo gradske vlade“.

„Miloš Vučević danima ćuti o ovom skandalu, što ukazuje na to da i on ima isti ili sličan stav kao Dina Vučinić, a zbog toga je i on nedostojan mesta gradonačelnika Srpske Atine“, piše DS.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare