Zoran Lutovac Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

I nova Vlada Republike Srbije, kroz rebalans budžeta za 2022. godinu, pokazuje da će nastaviti sa politikom prethodne, koja vodi ka potpunom razaranju obrazovnog sistema Srbije. Izmene odluke o budžetu Republike Srbije za 2022. godine možemo nazvati "osvetom loših đaka", navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

„Umesto da se povećaju izdvajanja za obrazovanje i poboljša težak materijalan položaj zaposlenih u obrazovanju, čije su plate daleko ispod republičkog proseka, građani Srbije će izdvojiti ogroman novac kako bi pokrili gubitke dva javna preduzeća nastale, pre svega, njihovim lošim rukovođenjem. Na stotine miliona evra će otići na gubitke EPS-a i Srbijagasa, koje su vodili ili još uvek vode nesposobni stranački kadrovi ove vlasti. Iako vlast pravda pomenute gubitke energetskom krizom u svetu, građani Srbiji su svedoci toga kako je bivši vlasnik pečenjare lošim rukovođenjem EPS-a, ovo preduzeće doveo na rub propasti, zbog čega je i smenjen sa mesta direktora“, ističe se u saopštenju DS-a.

„Srbija ukoliko želi da bude snažna država, iz koje mladi neće bežati, mora značajno da uveća ulaganje u obrazovanje, a ne u neobrazovane i bahate kadrove, kao što je to činila do sada. Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke, zbog toga, zahteva zato od Vlade da povuče sa sednice Skupštine Srbije predlog rebalansa budžeta – na doradu“, navodi se u saopštenju DS-a.

BONUS VIDEO: Orlić kao glavni ometač u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar