Foto: Promo

Demokratska stranka (DS) je saopštila danas da ima razloga da sumnja u saopštenje EPS-a, da je u vezi nabavke rotornog bagera za PK Radaljevo "sve po redu i zakonu", i da je umesto toga "u toku priprema za još jednu pljačku EPS od strane naprednjaka".

DS u saopštenju navodi da „EPS uopšte nije tražio bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude, kao instrument obezbeđenja“, od dva ponuđača na tenderu – konzorcijuma koji predvodi Energotehnika-Južna Bačka, i od „Jug Pol“-a iz Poljske, čiji je zastupnik Dušan Nikolić.

„Poljska kompanija značajno je premašila procenjenu vrednost tendera. Zato se može zaključiti da je uvođenje ove firme u tendersku proceduru imalo samo za cilj samo da se sa formalne strane ispune uslovi otvorenog postupka“, navodi se u saopštenju.
DS dodaje da je „ugovor dodeljen prvoplasiranom konzorcijumu koji predstavlja Energotehnika-Južna Bačka, kome je ovo prvi posao u domenu projektovanja, gradnje i montiranja bagera za površinske kopove, i koji nema ni kadrova, ni iskustva, ni prethodno izvedenih projekata iz ove oblasti“.

„Izuzetno sličan scenario desio se i krajem 2014. godine, kada je ovaj konzorcijum dobio tender EPS-a za posao ispumpavanja vode iz ‘Tamnave’, vredan 15 miliona evra, iako u ovakvim poslovima nije imao nikakvog iskustva“, navodi DS.

DS navodi da bi „početnik koji radi u tužilaštvu mogao samo na osnovu ovih informacija da sastavi optužnicu za koruptivne šeme“.

„Jasno je da se biznismeni bliski Srpskoj naprednoj stranci, koji su osmislili i relizovali ove koruptivne šeme, nadaju da će naša država i dalje biti zarobljena i kontrolisana od strane jedne partije. To će se uskoro promeniti, a aprilski izbori i glasački listići građana, biće ta snaga koja će pokrenuti led i izvesti odgovorne pred lice pravde“, navodi DS.

BONUS VIDEO Ne prestaje partijski rat o krivici za stanje u EPS

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar