Demokratska stranka (DS) ocenila je da je ministar prosvete Branko Ružić sa sebe prebacio odgovornost na Savete roditelja i Školske odbore u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, time što je pismeno tražio da sami odluče o organizaciji obrazovno-vaspitnog rada u narednim danima i nedeljama.

Ta partija je zbog toga pitala po čemu se škole za učenike sa smetnjama u razvoju i invalididitetom epidemiološki razlikuju od ostalih škola, kojima je naloženo da pređu na onlajn nastavu.

„Štaviše, u ovim školama je situacija složenija, jer velika većina učenika sa smetnjama u razvoju i invalididitetom ne može da drži distancu i nosi maske. Da li ministar to uz učitelje, želi da žrtvuje i defektologe i njihove učenike? Zašto ministar, uz ostale mere, nije naložio da svi učenici ovih škola do kraja polugodišta prate nastavu onlajn, ako im neko od roditelja ne radi ili ako imaju ličnog pratioca“, upitao je Goran Radojev, koji je član Glavnog odbora DS-a.

On je dodao i da da bi škole za učenike čija oba roditelja rade i nemaju ličnog pratioca mogle da obezbede produženi boravak, „jer takvih učenika nema mnogo i mogle bi da se primene sve neophodne epidemiološke mere“.

„Jasno nam je da je (Ružiću) ovaj resor u Vladi dat isključivo po stranačkoj podeli kolača, ali to nikako ne znači da ministar neće biti odgovaran za sve ono što se bude dešavalo u obrazovanju u narednom periodu, iako on uporno pokušava da tu odgovornost prebaci na druge“, ocenjuje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar