Alisa Kockar. Foto: RTS pritscreen

„Dok se u režimskim medijima slavi uspešna borba protiv kriminala i klana Veljka Belivuka, pri čemu se građani i dalje plaše opisima zastrašujućih detalja i sudbina, režim Aleksandra Vučića iza kamera vodi računa o svojim saradnicima i one malobrojne uhapšene već polako pušta na slobodu. Još jednom Aleksandru Vučiću postavljamo pitanje da li je do (navodne) istrage i hapšenja Belivuka došlo samo zbog pritiska stranih službi i težine prikupljenih dokaza i kakve su njegove veze sa Belivukom,“ izjavila je portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar.

U saopštenju DS se navodi da je inspektor za krvne i seksualne delikte u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala i direktan učesnik istrage protiv pripadnika klana Belivuk – Miljković uhapšen u junu zbog sumnji da je zloupotrebio položaj i odavao tajne tokom istrage.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, kako se navodi, za dva meseca nije podiglo optužnicu, pa je tako inspektor u avgustu pušten na slobodu.

„Kada svi dokazi ukazuju na to da je režim na vlasti godinama blisko sarađivao sa kriminalcima i kada mafija, u suštini, otme državu od njenih građana, jedini mogući izlaz jesu hitne ostavke svih visokih funkcionera, počevši od predsednika države i ministara. Ne samo da nisu dostojni obavljanja funkcija na kojima su, nego će na svakom koraku i na različite načine opstruisati istrage o korupciji i kriminalu, štiteći svoje saradnike od ruke zakona. Upozoravamo sve učesnike u ovom nečasnom poslu da će mnogo brže nego što misle odgovarati pred zakonom kao saučesnici,“ zaključila je portparolka DS-a Alisa Kockar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare