Foto:N1

„U isto vreme kada režim Aleksandra Vučića rekordno zadužuje građane Srbije uzimajući kredit kako bi finansirao izgradnju puteva čije su cene barem duplo veće nego realne i angažujući najčešće kineske firme, sličan proces odvija se i sa izgradnjom železnica. Kao što nismo odustali od borbe za istinu kada je u pitanju izgradnja Fruškogorskog koridora, nećemo odustati ni od otkrivanja drugih mutnih poslova SNS-a, jer smo svesni da režim bira poslove skoro isključivo na osnovu koruptivnog potencijala,“ izjavio je Nebojša Novaković, predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke.

U saopštenju DS se navodi da se ne poštuju procedure i da ne postoji transparentnost.

„Koliko su procedure i transparentnost bitni pokazuje nam i primer izgradnje pruge koja će spojiti Srbiju i Severnu Makedoniju, krenuti iz Beograda i biti duga čak 340 kilometara. Kako će deo finansiranja projekta preuzeti Evropska unija, poštovanje pravila i procedura Evropske unije biće neophodno, i zato će izgradnja Srbiju koštati 1.2 milijarde evra, dok će EU bespovratnim sredstvima učestvovati u pokrivanju troškova sa barem 600 miliona evra“, ocenjuje Novaković i dodaje:

„S druge strane, vidimo kako je režim sklopio dogovor sa Kinom radi izgradnje pruge između Novog Sada i Beograda, pruge od svega 86 kilometara koja će da košta neverovatnih 705 miliona evra, a najavljena je i pruga Novi Sad-Subotica koja će nas koštati skoro milijardu evra. Kina, na osnovu međudržavnih sporazuma, preuzima sve više poslova u Srbiji, cene neopravdano rastu i sve se više udaljavamo od Evropske unije. Takvi potezi će nas skupo koštati, kako finansijski, tako i politički, a najveću cenu platiće građani Srbije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar