demokratska stranka
Foto:Vesna Lalić

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je presuda za saobraćajnu nesreću, u kojoj je, na naplatnoj rampi Doljevac, kod Niša, pre dve godine poginula Stanika Gligorijević, "doneta bez ključnog dokaza i da su institucije pod pritiskom".

„Kako je moguće da je doneta presuda, a da na sudu nisu prikazana ključna dva minuta snimka sa rampe? Kakvo to tužilaštvo pristaje na postupak i kakav to sud donosi presude bez ključnih dokaza? I kakva je to država gde predsednik može da vidi ceo snimak, a učesnici u sudskom postupku ne mogu?“, upitala je DS.

Kako je stranka navela „sve je više slučajeva u kojima se pokazuje da institucije države Srbije nisu nezavisne, da su pod ogromnim pritiskom režima Aleksandra Vučića“.

„Dok veza izmedju kriminala i države jača, a institucije slabe, postaje jasno da je to balon koji se nalazi pred pucanjem i zato je važnije nego ikad da opozicija što pre zbije redove i da se izbori, uz posredovanje Evropske unije, za fer izborne uslove kako bi bila u mogućnosti da smeni kriminalni režim Vučića u najkraćem mogućem roku“, poručila je DS.

Vozač Javnog preduzeća „Koridora Srbije“ Dejan Stanojević koji je 31. januara 2019. službenim automobilom „škoda superb“ izazvao udes u kojem je stradala Stanika Gligorijević iz Debelice, dok je četvoro ljudi povredjeno, osudjen je u Osnovnom sudu u Nišu na zatvorsku kaznu od tri godine i deset meseci zatvora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare