Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Informativna služba Demokratske stranke saopštila je da medijima danas nije prosledila saopštenje u kome se navodi da je predsednik Zoran Lutovac pokušao da zatvori sedište stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu, tvrdeći da se neko lažno predstavlja i kontaktira medije sa elektronske adrese koja liči na zvanične stranačke naloge, ali zapravo to nije.

Medijima je ranije danas prosleđeno saopštenje sa i -mejla Demokratske stranke u kojem se navodi da je predsednik Zoran Lutovac pokušao da zatvori sedište stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu, da je na vrata zalepljena odluka sa njegovim potpisom i bez delovodnog pečata.

Kako je navedeno, u odluci stoji da se „obustavlja rad centrale DS i da će odluka biti povučena nakon stabilizacije situacije u vezi sa korona virusom, te da su zaposleni i funkcioneri dužni da napuste prostorije“.

Međutim, Informativna služba Demokratske stranke navodi da je obaveštena o tom saopštenju koje je ranije danas poslato sa mejl adrese [email protected], a u ime Informativne službe Demokratske stranke.

„Budući da Informativna služba nikada nije poslala pomenuto saopštenje, očigledno je da se neko lažno predstavlja i kontaktira medije sa elektronske adrese koja liči na zvanične stranačke naloge, ali zapravo to nije“, navode u saopštenju.

Tvrdnje iz lažnog saopštenja su samo jedan u nizu pritisaka na DS i njeno rukovodstvo, a podmetavanja ovog tipa postala su glavno oružje grupe bivših i sadašnjih stranačkih funkcionera koji već duže vreme pokušavaju da na silu i protivno volji članova Demokratske stranke preuzmu kontrolu nad strankom.

Doaje se da rad stranačkog sekretarijata organizuje sekretar stranke Dušan Dinčić i taj rad je sada prilagođen uslovima pandemije virusa COVID-19 i neophodnim merama prevencije.

„Odluka o organizaciji rada u uslovima pandemije nema nikakve veze sa stranačkim izborima jer nikakvi stranački izbori nisu raspisani“, kaže se u saopštenju.

„Informativna služba Demokratske stranke je na raspolaganju svim novinarima 24/7 isključivo putem zvaničnih kontakata stranke (kontakata u potpisu), a sva saopštenja Demokratske stranke objavljuju se i na sajtu stranke https://ds.org.rs/“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare