Foto:N1

Novobeogradski Opštinski odbor DS uputio je zahteve Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspekciji rada da izvrše nadzor nad vršenjem usluge privatnog obezbeđenja koje je angažovao investitor u Bloku 37.

Taj odbor je na Tviteru naveo da delovanje obezbeđenja na gradilištu prevazilazi njihove nadležnosti i izaziva opravdan nemir sugrađana.

„Sugrađani u bloku 37 nisu sami, njihov problem će već koliko sutra zakucati na vrata bloka 33 ili nekog drugog dela Beograda“, naveo je DS i pozvao građane da im se pridruže na protestu.

Ta stranka je navela da će svim pravnim sredstvima stati na put nenormalnim potezima gradske vlasti.

„Ona svoju nesposobnost da reši problem koji je sama napravila maskira pokušajima da kreira sukob investitora i građana u kojem se svojim nedelovanjem jasno stavlja na stranu investitora“, dodaje DS.

Stanari Bloka 37 i večeras su se okupili, kako su oglasili na Fejsbuku, u „ljudskom lancu“ oko gradilišta. Naime, i večerašnjim skupom žele da pokažu zajedništvo i rešenost da ne dozvole izgradnju „monstrum zgrade“, ali i bilo koje zgrade koja može da osvane na isti način pred nečijim prozorom.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare