Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Članovi Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu i ovog 12. marta, na 18. godišnjicu od ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije, položili su venac kraj spomen ploče dr Zoranu Đinđiću, u ulici koja nosi njegovo ime. Međutim, venac su položili kraj ’’privremene’’ spomen ploče koja na tom mestu stoji skoro šest godina, jer kako navode, nadležni još nisu pronašli počinioce koji su 2015. godine uklonili ploču sa likom Zorana Đinđića.

„Više puta smo pozivali i alarmirali MUP da pronađe počinioce, ali smo uvek dobijali neka jeftina obrazloženja iz kojih stičemo utisak da policija nema nameru da se na ozbiljan način bavi ovim činom“, kaže za Nova.rs Ivan Dubljanin predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu.

On je istakao da je skidanje ploče sa likom Zorana Đinđića 2015. godine, pre svega bio politički čin, kojim je kako navodi, demokratama poslata i politička poruka.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Dubljanin smatra da je kragujevačka policija pre šest godina „propustila šansu“ da brzom reakcijom i ozbiljnom istragom, uhapsi počionice i od tada je, kako kaže, stvorena klima da se opoziciona Demokratska stranka u Kragujevcu „oseća nesigurno“.

„Sada smo u takvoj situaciji da nemamo nikakve garancije, da ukoliko stavimo novu spomen ploču, da će ona biti i sačuvana. Nemamo garanciju ni da će nadležne službe da čuvaju ovo mesto i postave video nadzor. Pozitivan odgovor, bio bi dobar gest prema jednoj opozicionoj političkoj stranci i prema pokojnom premijeru svih građana, ali toga nema“, revoltiran je Dubljanin.

On je dodao da je u današnje vreme, potpuno neprimereno praviti bilo kakve paralele u borbi protiv organizovanog kriminala, sa borbom koju je u svom mandatu započeo Zoran Đinđić.

Dubljanin ističe da je Đinđić stradao zato što je bio na putu da se obračuna sa kriminalom, dok ga, kako kaže, akcije današnje vlasti podsećaju „na borbu za prevlast unutar organizovanog kriminala“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar