Foto:N1

Demokratska stranka zatražila je danas da se odmah pokrene istraga o vezama direktora Bezbednosno-informativne agencije Bratislava Gašića sa javnosti poznatim i za najteža krivična dela osuđivanim Zoranom Jotićem Jotkom iz Kruševca, o kojim govori najnoviji izveštaj novinarske Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

„Podrazumeva se da Gašić, dok traje istražni postupak, nipošto ne bi mogao da rukovodi jednom od najvažnijih institucija u oblasti zaštite države i ometa istragu“, navodi se u saopštenju.

„U demokratskim i uređenim državama apsolutno je nedopustivo da na čelu nacionalne bezbednosne agencije bude osoba koja u kriminalnom podzemlju ima reputaciju plaćenika jednog od najpoznatijih kriminalnih klanova“, ukazuje DS.

Demokratska stranka podseća da je KRIK objavio da je Gašić u telefonskim razgovorima članova takozvane Jotkine grupe označen kao neko koga plaća pomenuti Zoran Jotić.

„Ti razgovori su emitovani u Specijalnom sudu za organizovani kriminal na suđenju Jotiću i njegovim saradnicima za dvostruko ubistvo, a ono što sud saznaje iz njih ni u kom slučaju ne može ostati samo u sudskom spisu. Tužilaštvo mora da proveri sve ono što je policija saznala iz prisluškivanih razgovora, a Bratislav Gašić mora da odgovori na sva pitanja o svojim vezama sa podzemljem bez zaštite visokog državnog položaja koji zauzima“, navodi DS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare