Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Dok predstavnici vlasti stalno govore o patriotizmu, koji se vezuje za nacionalna pitanja, teritorijalnost, stabilnost u regionu, u isto vreme se u zemlji umnožavaju neodgovorne kompanije, kako domaće tako i strane, koje se ne obaziru na zakone, saopšteno je danas iz Demokratske stranke (DS).

Odbor za ekologiju i zaštitu životne sredine DS-a je ocenio da se radi o interesu opstanka na vlasti vladajuće Srpske napredne stranke, koji je samo „uvijen u oblandu patriotizma“.

„Samo sebe gledaju. Samo svoj interes. Pomaže im stranka na vlasti, koja ima svoje interese u tim kompanijama, burazerskim kombinatorikama i ono najvažnije – interes opstanka na vlasti, uvijen u oblandu patriotizma. U tom ‘patriotizmu’, skrojenom prema svom ličnom računu i novčaniku, spremni su da nam po plodnim zemljištima poseju rudnike, otmu i poklone strancima naše resurse (zlato, bakar), zatvore i zagade reke, preuzmu i privatizuju izvore vode“, naveo je DS.

DS je optužila vlast u Srbiji da je u tom „patriotizmu“ dozvolila donošenje prljavih tehnologija, nepostojanje filtera za prečišćavanje vazduha, nepostojanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda čak i u glavnom gradu, „dok se geometrijskom progresijom umnožavaju stambeni kompleksi“.

„Dozvolili su da se ne poštuju domaće zakonske regulative, ne primenjuju odredbe poglavlja 27 za članstvo u EU, praktično ukinuli inspekciju zaštite životne sredine zabranom zapošljavanja i brojnim drugim metodama kojima kriminal i korupcija uspešno vladaju“, navodi se u saopštenju.

DS navodi da je „bez zadrške spremna da krene u rešavanje ovih problema“, i da će kada bude na vlasti „poništiti sve štetne urbanističke planove kojima se ruiniraju i otimaju prirodni resursi“, kao i da će sprovesti niz mera koje će osnažiti zaštitu životne sredine.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar