Foto: Promo

Potredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić pozvao je danas policiju da odmah napusti zgradu Doma Narodne skupštine i da "sa sobom povede" sve one koji su se prethodnih dana protivzakonito "ulogorili" u zdanju najvišeg predstavničkog doma svih građana Srbije.

Nikolić je kao poslanik u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine pozvao i skupštinske službe da ponovo preuzmu upravu nad zgradom parlamenta i da, u skladu sa svojim ovlašćenjima obezbede da skupština radi nesmetano.

Kako je navedeno u saopštenju, za Nikolića je potpuno neprihvatljivo da Dom Narodne skupštine služi kao pritvor za uhapšene gradjane koji mirno protestuju protiv režima Aleksandra Vučića.

„Dom Narodne skupštine je dom svih gradjana, a ne policijska baza. Skupština je svuda u demokratskom svetu simbol suvereniteta i slobode jednog naroda, a vladajući režim je srpsku Skupštinu pretvorio u zatvor za uhapšene učesnike antirežimskih protesta“, rekao je Nikolić.

On je dodao da je šokiran snimcima brutalnog hapšenja mladih ljudi na skupštinskim stepeništu od sinoć, a potpuno zgrožen fotografijama na kojim se vidi kako uhapšeni vezani leže i sede na podu skupštinskog hola.

„Okupacijom zgrade Narodne skupštine, vladajući režim je nedvosmisleno pokazao svoj totalitarni i antidemokratski karakter. Budući da novi skupštinski saziv nije konstituisan, kao dosadašnji poslanik zahtevam od policije da odmah oslobodi i Dom Narodne skupštine i sve gradjane koje je bespravno uhapsila, a da u svoje stanice i prave zatvore odvede prave huligane koji pokreću nerede na gradjanskim protestima širom zemlje“, rekao je Nikolić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare