Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Demokratska stranka negodovala je zbog navoda zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je u ime grada ruskom vajaru Aleksandru Rukavišnjikovu ponudio da uredi jedan park u Beogradu po ugledu na park Guelj u Barseloni, što je vajar prihvatio.

Predsednik Izvršnog odbora Opštinskog odbora Demokratske stranke Stari grad Bodin Starčević istakao je da Beograd nije „privatno vlasništvo ni Vesića ni aktuelne vlasti“ i da za donošenje takvih odluka postoje gradske institucije, procedure, stručnjaci, tenderi i obaveza transparentnog trošenja novca iz budžeta.

On je pozvao gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da odmah obustavi taj nezakoniti postupak i da se ubuduće u svemu postupa u skladu sa zakonom.

U saopštenju se podseća da je „još sveže sećanje na skrivenu cenu izrade i postavljanja spomenika Stefanu Nemanji“, koji je delo tog ruskog vajara, kao i da je trg Guelj uklopljen u izuzetnu arhitektonsku celinu Barselone koja se ni po čemu ne može porediti sa Beogradom.

„Šest posađenih palmi na Kalemegdanu niti mogu, niti treba da pretvore Beograd u Barselonu“, ističe se u saopštenju i dodaje da vlast dovodi vajare iz inostranstva sa kojima osmišljava „megalomanske projekte“ i skriva cenu radova, dok domaći stručnjaci čekaju svoju priliku da barem učestvuju na tenderu i tako pokažu svoje ideje svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare