Foto: Printscreen

Državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislav Blažić koji je zaražen koronavirusom u teškom je zdravstvenom stanju, saznaje Nova.rs

Blažić je hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu i kako tvrde izvori Nova.rs životno je ugrožen.

Državni sekretar je iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji, a u Beogradu je poslednji put boravio 13. marta.

Iz kabineta ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana za Nova.rs rečeno je da su svi koji su bili u kontaktu s njim su poslati u izolaciju.

„Dijagnoza je potvrđena protekle sedmice. Blažić se javio lekarima nakon što je osetio simptome i odmah je smešten na Infektivnu kliniku. Sve osobe iz njegovog poslovnog okruženja, iz prostorija u zgradi SIV III u kojima je radio su u izolaciji. Niko od njih trenutno nema simptome, a prostorije su dezinfikovane“, rečeno nam je iz kabineta.

Kako kažu ministar Trivan nije bio u kontaktu s njim, jer je kabinet smešten u Palati Srbija, a ostatak ministarstva u SIV-u III.

U kontaktu sa Blažićem bio je i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave koji je takođe u izolaciji.

N1 je ranije javio da su svi koji su bili u kontaktu sa Blažićem u Ženevi na Savetu za ljudska prava, kao i na odborima u Vladi Srbije kojima je on prisustvovao u izolaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram