Milovan Drecun
Milovan Drecun Foto:FoNet/Božana Pavlica

Predsednik skupštinskog Odobra za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da na današnjoj posebnoj sednici parlamenta očekuje konstruktivnu raspravu, na kojoj će narodni poslanici diskutovati o načinu rešavanja pitanja KiM.

Drecun je gostujući na TV K1 rekao je da su narodni poslanici i srpska javnost razumeli težinu i značaj kosovskog problema, dodajući da će budućnost naše zemlje biti prelomljena preko rešavanja pitanja KiM.

„Mislim da će se na današnjoj sednici dosta toga čuti od poslanika kako oni vide kojim putem treba dalje da idemo kako bismo rešili kosovski problem“, rekao je Drecun.

Drecun je kazao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas možda saopštiti nove detalje posledenjih razgovara, navodeći da je srpska javnost do sada dobila detaljan izveštaj o svim aspektima pregovoaračkog procesa, kao i o svim postignutim sporazumima.

On je naveo da su na nedavno održano konstitutivnoj sednici odbora za Kosovo i Metohiju poslanici pokazali interesovanje za rešavanje kosovskog problema i istakao da je razmatranje tog problema početna tačka na kojoj bismo mogli da gradimo potreban nacionalni konsenzus kako bismo ojačali sopstvenu poziciju.

„Ovo pitanje mora da bude iznad stranačkih sučeljavanja. Imamo jednostranu proglašenu nezavisnost na delu naše teritorije, imamo obespravljen srpski narod na KiM, kao i ogromnu većinu naših garđana koji ne priznaju lažnu državu niti su spremni na to“, naveo je Drecun.

Istakao je da postoje dve nepomirljive pozicije, jer Albanci na KiM ne žele da žive na teritoriji koja pripada Srbiji i smatraju da je sada istorijska šansa da stvore svoju državu, a sa druge strane srpski narod koji živi na KiM i Srbija ne žele da priznaju nezavisnost KiM.

„Te dve nepomirljive pozicije ne ostavljjaju prostor za postizanje kompromisa“, kazao je Drecun.

BONUS VIDEO: Vučić: Situacija na Kosovu nikad složenija nego danas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar